Kudumbams vänner

Kudumbams vänner är en ideell förening i Sverige som ingår i det internationella nätverket Framtidsjorden. Vi samarbetar med Kudumbam som arbetar med att stärka rättigheterna för småjordbrukare, landlösa jordbruksarbetare, änkor, ensamstående kvinnor och föräldralösa barn. I vängruppen arbetar vi med att sprida information om och med insamling för Kudumbam i Tamil Nadu, Indien.

I november 2017 bjöd Kudumbams vänner in Muthamil Selvi till Sverige. Hon jobbar som ’federation coordinator’ på Kudumbams kontor vid kusten i Tranquebar, vilket innebär att hon ansvarar för en utav Kudumbams fyra mikrofinansiering-federations. Genom dessa kan framförallt kvinnor ansöka om lån för att starta upp eller fortsätta driva sina företag. Muthamil Selvi bjöds in för att dela med sig av sitt och Kudumbams arbete i Tamil Nadu, under den fullspäckade ”Matsuveränitetsveckan”.


Kick-off inför ”Matsuveränitetsveckan” 2017. Vängruppen tillsammans med Linn från Framtidsjordens kansli. Från höger: Tove, Muthamil, Lydia, Therese, Linn och Louise.


Träff med gamla praktikanter och vängruppen; Anna, Kelly, Jonna, Madeleine, Muthamil, Lydia och Josefin.


Ett utav Framtidsjordens seminarium under ”Matsuveränitetsveckan”, här på MR-dagarna i Jönköping 2017. Muthamil tillsammans med Adriana Tovar (Framtidsjorden), Joel Holm (Nordbruk) och Mario Beltrand (Redes)


Har du frågor om projekt? Vill du bli aktiv i Kudumbams Vänner eller Framtidsjorden? Tveka inte på att höra av dig via vår Facebook-sida “Kudumbams vänner”. Ska du åka till Indien, kom förbi och hälsa på Kudumbam på plats!


Kontakt Kudumbams vänner
Facebook: https://www.facebook.com/Kudumbams-Vänner-217550851605014/
Kontaktpersoner: Emma Åhnström och Therese Strimell Flodqvist