Gami Seva Sevana, Sri Lanka

 

Gami Seva Sevana

Gami Seva Sevans gård ligger i Galahas sluttande landskap med djupa gröna dalgångar och tropiska klimat. På gården finns en fantastisk kunskap om ekologisk odling bevarad och organisationen har tidigare bedrivit forskning om hur man till exempel med doft från olika fröer kan hålla skadeinsekter borta i stället för med gifter. I dag har de som driver organisationen nya visioner och idéer, bland annat att i framtiden knyta forskare från universitetet i Kandy till farmen.

Gami Seva Sevana drivs av idén att sprida kunskap om ekologisk odling. Farmen ska visa och fungera som ett levande exempel dit intresserade kan komma på studiebesök för att se hur man kan odla ekologiskt. Organisationen informerar även om skadliga effekter av kemikalier i jordbruken runt om i byarna har på vattendrag, jord och människor. Organisationen lär ut ekologisk odling till byborna runt omkring i Galaha, vilket ger människorna en större möjlighet till arbete och kvinnor egna inkomster.

På Gami Seva Sevanas lantgård odlas nu ekologiskt te och kryddor, vilket kommer att vara en del av organisationens inkomstkälla. Organisationen vill i framtiden också driva ekoturism för att visa upp Sri Lanka och dess natur och för att stödja den typen av turism som är bra för landet.

Vill du veta mer om Gami Seva Sevana, kanske besöka eller vara med och ge stöd till organisationen på något sätt?
Kontakta vängruppen (klicka här) för mer information.
Facebook: Gami Seva Sevana Ltd Galaha