Nimba

 

Nimba är en ideell förening som startades våren 2010 av elever som gick på Albins folkhögskolas kurs ”Global förändring, hållbar värld”. Föreningen skapades som en reaktion på de orättvisor som eleverna sett under en åtta veckor lång studieresa i Bangladesh och Indien. Eleverna ville bidra med något konkret, något som gör skillnad för enskilda individer och om möjligt påverkar samhällsstrukturen, både utomlands och i Sverige.

Under de tre år som Nimba funnits så har föreningen sakta växt, vi har lagt vår största energi på att stödja ett litet projekt i Tamil Nadu, Indien. Detta projekt drivs av organisationen Kudumbam och heter ”Empowerment of textile workers”. Genom projektet får tio tjejer årligen en chans till att utbilda sig i något yrke, exempelvis sömmerska eller en utbildning inom växtuppfödning så man kan starta små plantskolor.

Vi jobbar även för ett stadsodlingsprojekt i Sverige. Allt arbete inom föreningen sker ideellt. Pengar samlas in genom olika aktiviteter såsom loppisar och informationskvällar men även genom generösa gåvor.


Kontakta Nimba
Vill du ha mer information om oss eller något av de projekt vi stödjer så gå gärna in på vår hemsida nimbasweden.org
Eller maila oss på info@nimbasweden.org