Miljörörelsen i Paraguay- erfarenheter att lära av

23/11 Miljörörelsen i Paraguay – erfarenheter att lära av.

När: 14.00 till 16.00,
Var: Enhetsgruppens lokal, Furutorpsgatan 71, Helsingborg
Format: Seminarium

Beskrivning: I över 30 år har Oscar Rivas kämpat för urfolksrättigheter och naturen i Paraguay. I Paraguay förstörs regnskogen med rekordhastighet till förmån för export av kött. Oscar Rivas är en framstående person i Paraguay och Latinamerika, arbetar med social, ekologisk och klimaträttvisa. Han har haft flera framstående uppdrag, bland annat som miljöminister 2009-2012 och är grundare av Friends of Earth både nationellt och regionalt.

Arrangörer: Framtidsjorden, Jordens Vänner Helsingborg, Vänsterpartiet Helsingborg


24/11 Oscar Rivas – Grundare av rörelser och rättighetsförsvarare!

Var: Poeten på Hörnet, Malmö.
När: 17.00 – 18.30
Format: Seminarium

Beskrivning: I över 30 år har Oscar Rivas kämpat för urfolks rättigheter och naturen i Paraguay. I Paraguay förstörs regnskogen med rekordhastighet till förmån för export av kött. Han är en framstående person i Paraguay och Latinamerika, arbetar med social, ekologisk och klimaträttvisa. Han har haft flera framstående uppdrag, bland annat som miljöminister 2009-2012 och grundare av Sobrevivencia- Jorden Vänner (Friends of the Earth) både nationellt och regionalt.

Fokus: Klimat, skapande av rörelser och hur politik och rörelse interagerar.


25/11 How bloody do you want your steak?

Where: Myllan, 1st floor at Agricum, SLU Alnarp
When 16.15 – 17.30
Form: Seminar

Description: Oscar Rivas talks about how the meat industry harvests victims in Paraguay. He will discuss climate, agricultural business, biodiversity, land use, land grabbing and deforestation.

Organisers: Alnarp student association, Framtidsjorden, (av Jord åt folket & Agoeacology day)


28/11 Afterwork med Framtidsjorden!

Var: Solidaritetshuset, biblioteket. Tegelviksgatan 40, Stockholm
När: 28/11
Tid: 17.00
Format: Afterwork

Beskrivning: Varmt Välkommen till en afterwork om miljörörelsen i Paraguay och världen över! Vi på Framtidsjorden är mycket glada att vår gäst Oscar Rivas har kommit till Sverige för att inspirera, ge tips och sprida sin kunskap. 

Oscar Rivas är från Paraguay och har i över 30 år kämpat både för naturen i landet men också för urfolkens rättigheter. Han är en berömd och betydelsefull person i Paraguay och Latinamerika och är grundare av flera organisationer som kämpar för matsuveränitet och klimaträttvisa. Däribland finns Sobrevivencia-Jordens Vänner, både nationellt och regionalt, som är medlem i Framtidsjorden, men även flera andra aktörer världen över. Oscar Rivas har varit med i ett flertal framgångsrika projekt till förmån för ursprungsbefolkningar, småbönder, fiskesamhällen, främjandet för demokratiska processer etc. År 2000 fick han Goldman Environmental Prize, som även kallas det Gröna Nobelpriset, för Sobrevivencias kamp i att försvara natur och vatten i Paraguay. Han har också haft flera framstående uppdrag, bland annat som miljöminister 2009-2012.  

Oscar Rivas kommer gå in på djupet om sitt arbete med social- och ekologisk rättvisa samt klimaträttvisa, och kommer koppla samman globala fenomen med lokala uttryck och effekter.

Kom och inspireras!

Arrangör: Framtidsjorden


28-30/11 arrangemang i Stockholm tillsammans med Oscar Rivas.

Eventuellt kommer fler tillfällen och detaljer så håll ögonen på Framtidsjordens hemsida, Instagram och Facebook för uppdateringar.

 

Oscar Rivas