Vi söker vikarierande praktikanthandläggare

Framtidsjorden är ett internationellt nätverk som stöder utveckling på en socialt rättvis och ekologiskt hållbar grund. Nätverket har medlemsorganisationer i Sydamerika, Asien och Sverige som genomför projekt för en hållbar värld.

Är du en kraft för att stärka engagemanget för svenskt utvecklingssamarbete? Vill du arbeta för att ge unga större förståelse för utvecklingsarbete i praktiken och verka som megafoner för röster från syd? Då ska du söka tjänsten som vår Praktikanthandläggare. Du kommer ingå i Framtidsjordens fem personer starka kansli. Vi sitter i Solidaritetshuset i Stockholm och har en filial i Malmö.

Du har ansvar för vår praktikantverksamhet tillsammans med våra samarbetsparters i Sverige, Latinamerika och Sydasien. Du ansvarar för lärandemålen och att säkerställer förutsättningarna för ett genuint kunskapsutbyte med fokus på praktikantens lärande i kontakt med vår verksamhet. Vi har i dagsläget två olika kursupplägg inom programmet med ca 22 praktikanter årligen. I tjänsten ingår även att arbeta tillsammans med vår informationshandläggare i kampanjarbetet och ansvarar för sociala medier.

Arbetsuppgifter:
– Planera och genomföra vår praktikantverksamhet.
– Skriva ansökningar och rapporter till finansiärer.
– Rekrytering av praktikanter.
– Genomföra uppföljning av programmet.
– Arbeta med Framtidsjordens sociala medier och kampanjarbete

Vem söker vi
Vi söker dig som har en passion för kunskapsutbyte. Du har erfarenhet av internationellt arbete, antingen genom att du har arbetat utomlands eller genomfört en internationell praktik i någon av de regioner Framtidsjorden har samarbetsorganisationer. Du har ett aktivt engagemang inom hållbar utveckling, klimatrörelsen eller utvecklingssamarbetet. Eftersom denna tjänst också innehåller utbildningsmoment ser vi att du har erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar, gärna med deltagande metod och folkbildningstanke. I din roll som handledare måste du också kunna erbjuda emotionellt stöd i de utmaningar som kan uppkomma under ett kulturellt utbyte i en för praktikanten ny kontext. Du har även erfarenhet av administration och handläggningsarbete. För oss är det mycket viktigt med personlig lämplighet – vi tror att du är självgående, kreativ och driven, samtidigt prestigelös i ditt arbete och generös i samarbeten.

Eftersom vi arbetar med många länder är det viktigt att du kan kommunicera på engelska och svenska. Det är även meriterande om du kan spanska och/eller portugisiska. Inom tjänsten kommer det även bli aktuellt med uppföljningsresor. Både inom praktikantprogrammet och för handläggartjänsten uppmuntrar vi mångfald och vill vidga vithetsnormen inom svenskt utvecklingssamarbete. Vi ser gärna sökande som med sin bakgrund och erfarenheter har ytterligare perspektiv att tillföra organisationen och verksamheten.

En del i tjänsten innebär att ansvara för Framtidsjordens sociala medier och samverka med vår informationsansvarige kring kampanjer. Det är därför bra om du har erfarenheter av digitala medier och kampanjarbete.

Framtidsjorden är en liten arbetsplats där det krävs att alla arbetar tillsammans. Det är viktigt för oss att du blir en del av arbetslaget och att du även tar initiativ kring gemensamma uppgifter som finns på kansliet. Vi förutsätter att du delar Framtidsjordens värdegrund.

Anställningsform: Tidsbegränsat vikariat till 2022-06-30 med ev möjlig förlängning.
Anställningens omfattning: Heltid, 37,5 h/vecka
Tillträde: 1 juni 2021 eller efter överenskommelse
Lön: Månadslön, lika löneprincip.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Stockholm

Kontaktperson:
Tobias Linghag,
Verksamhetsledare,
Telefon: 08-615 00 80, 0763-15 58 86,
tobias.linghag@framtidsjorden.se

Framtidsjorden har kollektivavtal Fremia -Unionen.

Sista ansökningsdag: 2021-02-28

Ansökan innehållande personligt brev och CV skickas per e-post till:jobb@framtidsjorden.se