workshop-weekend

På den indiska landsbygden är migrationen av människor från land till stad påtaglig. I nästan varenda familj har en eller flera medlemmar lämnat de torra fälten för att söka lyckan i Chennai, Singapore, Delhi eller Dubai.

För att ta reda på hur ungdomar tänker om detta, vilka orsaker som ligger bakom och vilka konsekvenserna blir hade vi i helgen workshops med skolungdomar mellan 14 och 16 år. På lördagen flickor, på söndagen pojkar.

Redan klockan nio på lördag morgon började det välla in flickor. Vi hade väntat oss runt 20 deltagare, men fick mer än det dubbla! Jag (Jonna) som väntade på att Anna skulle komma med bussen från Trichy blev en aning stressad och försökte på ett nervöst sätt fördriva tiden med kallprat. Det gick sådär.

När vi väl fått teknik och deltagare på plats var workshopen i alla fall jätterolig! Alla hade verkligen kloka och intressanta åsikter, och deltog med stort engagemang, så att åtminstone vi tyckte att det var väldigt givande. Förhoppningsvis lärde sig deltagarna också något nytt, men svar på det får vi först när vi lyckats muta någon att översätta alla utvärderingar 🙂

bild
Introduktion
flickor diskuterar
I grupper diskuterades orsaker och konsekvenser av migration
flickor lyssnar
Lördagens deltagare
flickor presenterar 2
Presentation av gruppdiskussioner
flickor termometer
Temometer-övning på liten yta
pojkar diskuterar
Gruppdiskussion med söndagens gäng
pojkar presenterar
och redovisning

Kramar från Anna och Jonna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *