Visioner om överväxta landskap

Mer och mer börjar vi komma in i arbetsuppgifterna här. För Sofie är det mycket skypesamtal med intervjuer i hela världen för att ställa samman en artikel och ljud (eller ”audio” som vi säger här) för att sedan bli publicerat på Radio Mundos hemsida. Den senaste om handelsavtalet mellan Europa och Usa blev uppmärksammat av Friends of the Earth International, både genom facebook, samt twitter.

Medan Sofie grottar ner sig på kontoret, försvinner Carin ut på äventyr i landskapet runtomkring Montevideo. Senaste veckan innebar det ett möte hos en relativt ny medlem i frönätverket som behövde hjälp med att röja upp sin odlingslott. Monica hade lång erfarnhet av att föda upp djur av olika slag, framförallt kaniner (! det du Nathalie) vilka hon haft ett 50tal av som mest. De getter, hundar och höns som nu fanns på gården såg ut att stortrivas. Nedan finns ett par bilder om det, den ovanför texten är en annan producent som diskuterar olika varianter av gödning och grödor på sina jordlotter.

Det är inte det lättaste att hitta fram på landsbygden i Uruguay, även om det är nära huvudstaden Montevideo, finns få skyltar och vägarna ser mycket lika ut. Därför tog det ett tag innan vi hittade fram. Även husen är omärkta och därför svårt att lista ut användingsområdena för dem. Vi körde förbi både hönsuppfödning och kemisk gödningsanläggning, fängelset dock gick det att definiera med de dubbla taggtrådar som omgärdade platsen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *