Partnerorganisationer

I år (2017-2018) har Framtidsjorden 10 praktikanter som är placerade på fem olika partnerorganisationer. Nedan följer en lista på årets organisationer.

Indien

Srushtidnyan: Det senaste tillskottet till Framtidsjordens Asiatiska nätverk. Srushtidnyan arbetar med utbildning om klimatförändring och klimatanpassning i Mumbais slum och på landsbygden utanför Devruk.

CIRHEP: Organisationen Center for Improved Rural Health and Environmental Protection arbetar tillsammans med lokalbefolkningen i Tamil Nadu, södra Indien, kring berget Kadavakurichi för att återfå en hållbar relation mellan människa och natur.

LEHO: I Himalaya och Ladakh finns organisationen LEHO. De är experter på att bygga växthus som fungerar året runt i det kalla, men soliga, klimatet. De jobbar också med att hjälpa kvinnogrupper att sälja sin produkter till turister.

Latinamerika

KAWSAY: Organisationen Kawsay jobbar för att stärka de andinska urfolkens rättigheter i Bolivia. De fokuserar på territoriella rättigheter och matsuveränitet. De bedriver världens första universitet på språket quechua med utbildning bland annat i ekoturism och hållbar odling. 

Fundacion Cambugán: En av Framtidsjordens nyaste medlemmar finns i Ecuador. Organisationen vill rädda urskogen och jobbar därför med naturreservat, utbildning och hållbart jordbruk som alternativ till skövling.

Läs mer om Framtidsjordens partnerorganisationer här.