Nytt samarbete med Parque Ecologico

I södra Buenos Aires, ungefär en timmes bilresa från innerstaden, ligger Parque Ecologico som är en del av det 10 000 hektar stora naturreservatet Parque Pereyra.

Parque Ecologico består av två delar, den ena delen som är en stor vildvuxen biotop vilken används för forskning. Den andra delen är offentlig för allmänheten och består av enorma ytor gräsmattor, höga vackra träd och en lekplats i trä. På helgerna blir parken full med familjer som är där på utflykt.

I den offentliga delen av Parque Ecologico bedrivs en verksamhet som håller utbildningar i ekologi och agrologi. Verksamheten driver kurser och workshops för många målgrupper men mestadels för skolklasser som kommer dit över dagen.  Utbildningen hålls i ett stort hus där de allra minsta besökarna får möjligheten att utforska livet under jorden genom en uppbyggd prototyp av jorden.  Bakom huset ligger en otroligt vacker trädgård med endast ekologiska grödor där deltagarna får lära sig mer om ekologi. Parken är statligt finansierad och utbildningarna som hålls där är helt gratis att delta i.

I onsdags besökte vi (Tahra, Olivia, Franco och Pablo) parken. Vi fick en jättefin rundvandring i båda delarna av parken och Mariana som är föreståndare för verksamheten Parque Ecologico berättade för oss om deras arbete med skolklasser. Parken är fantastisk vacker, otroligt grön och vi kände oss på en gång som hemma.

Vår organisation Pereyra har precis inlett ett samarbete med Parque Ecologico och blivit tillfrågade att göra en ”inbjudningsfilm” om parken och verksamhetens utbildning för skolklasser. Filmen ska rikta sig till lärare och elever med förhoppning om att få dem inspirerade att besöka parken.

Det är här vi kommer in, jag (Tahra), Olivia och Franco har fått i uppdrag att göra den här filmen. Otroligt kul tycker vi!

På onsdag ska vi tillbaka till parken och sätta igång arbetet med att filma.

 

Mer information om Parque Ecologico finns här på deras hemsida

Nedan kommer lite bilder från vårt första besök i Parque Ecologico.

 

DSC_0041Vår handledare Pablo Stefano

DSC_0046

 

 

 

DSC_0121

DSC_0139

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *