Kurs i Agroekologi

Ett tiotal personer, lika många kvinnor som män, samlades på måndagskvällen i CEUTA‘s lokaler på calle Santiago de Chile i centrala Montevideo. Tillsammans med REDES och frönätverket började en kurs för allmännheten.

Kurs om fröer
Deltagare tittar på olika fröer som skickas runt. Bland annat olika sorters bönor och majs.

Åldersgruppen på plats var från 17 år och uppåt, men många tycktes vara i 23 års åldern,kanske var det studenter som hade sommarledigt. De flesta hade kommit dit för att veta mera om fröer och dess förvaring, ekologiska produkter och marknadsföring av egen produktion. Det talades om olika slags inhemska och importerade fröer, hur de förvarats av kvinnor genom generationer och hur olika internationella samt nationella lagar samt konventioner påverkat.

Mariano Beltrán, kursledare, lär deltagarna om lika fröer.
Mariano Beltrán, kursledare, lär deltagarna om lika fröer.

Mariano, som höll i kursen, berättade också om hur fröer utvecklats under mera fuktiga förhållanden runt ekvatorn. Han skickade runt olika varianter av fröer som lagrats och utvecklats på olika sätt. Alla tog anteckningar och följde med lika intresserat som den energirika matekoppen delades mellan oss som var där (en av deltagarna, bjöd lika välkomnande kursansvarig som oss andra).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *