En helg i Madurai!

I helgen besökte vi Madurai som är Tamil Nadus näst största stad.

I denna vimlande storstad hann vi både med tempelbesök, shopping,  Gandhimuséet och en hel del ananasjuice. Måndagen spenderades på en fantastisk NGO som heter Evidence.

Organisationen jobbar för de mest utsatta i hela Indien, nämligen Daliterna. De människor som räknas som Daliter är de som befinner sig längst ner i kastsystemet och behandlas som andra klassens medborgare vilket innebär att de utsätts för diskriminering dagligen. Exempelvis tvingas de tjäna de rikare och högre kasten med allt från hushållsarbete till att samla avföring.

Evidence jobbar för att uppmärksamma deras situation genom media och påverkans arbete på högre statlig nivå. De kämpar för att Daliterna ska få utökade rättigheter och ett straffansvar för de som begår brott mot dem. Varje dag kan en läsa om nya fall av både självmord, hedersmord, tortyr och andra fruktansvärda fall som drabbar dessa utsatta individer.

 

DSC_0803 DSC_0804 DSC_0818 DSC_0864

 

 

2 Comments

  • Nils Svara

    Madurai är nästan ett måste i Tamil Nadu. Och detsamma gäller Evidence och dalitfrågor.

  • Caroline Svara

    Hej Madde! Underbart att kunna läsa hur du har det! Hoppas arbetet går bra och att du trivs 🙂 Svara gärna på fb om du kan och kanske inte vill skriva här, saknar dig älsklingen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *