Bland nätverk av fröer och radioslingor

Tredje veckan i Montevideo. Sofie har fått i uppdrag att fördjupa sig inom Pinochio priset som Frankrike delar ut. Ni kan läsa och lyssna mera om det här. Carin har intervjuat och skrivit om nattågs aktionen som Jordens Vänner Sverige driver, hör och läs här. Allt vi gör redigeras och kontrolleras av våra uppdragsgivare på plats. Fler uppdrag är i process, lägger ut dem när vi gjort dem.

Idag följde Carin med ut i fält. Hon är taggad på att bli en klippa på allt tekniskt om att fotta, filma och spela in ljud. När tillfälle för detta därmed gavs, följde hon således med till en workshop en timme utanför Montevideo endast för kvinnor inom nätverket av fröer. Där spenderades diverse timmar på förmiddagen med en introduktion om klimat, miljö och globalisering för att sätta temat i sitt sammanhang. Det talades om den gröna revolutionen, agroekologi, ekosystem och familjejordbruk. Efter lunch fortsatte en mera praktisk föreläsning kring jordens sammansättning och olika slags komposteringar. Under hela dagen var klimatet öppet och välkommnande för tankar, synpunkter och diskussioner. Ibland allvarliga, ibland med glimten i ögat. Koncentrationen var hög under hela dagen. Deltagarna fick även testa på att blanda ihop en god jord. För många var det tillfälle att lära sig mera för att kunna applicera ute i sina chacran (jordlotter).

One Comment

  • Erica Svara

    Alla verkar ha det så fint på sina praktikplatser, roligt! Just nu är internet inte riktigt med oss men vi ska blogga vi med! Kram från Leh!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *