Praktikantprogram

Sök som praktikant

Nu kan du ansöka till Praktikantkursen med Framtidsjordens utlandspraktik under våren 2019. Utbildningen syftar till att ge en fördjupad kunskap om miljö- och utvecklingsfrågor genom praktik hos Framtidsjordens medlemsorganisationer i Indien och Latinamerika.

bild 1

Praktikantprogrammet är en möjlighet för dig mellan 20-30 år att lära och delta i utvecklingssamarbete i praktiken. Du lär även känna Framtidsjorden i Sverige.

Vem söker vi?
Vi söker dig:
– som är mellan 20-30 år.
– som har ett intresse för globala utvecklingsfrågor.
– vill öka din kunskap om hållbar utveckling.

Meriterande är:
– engagemang i någon förening.
– erfarenhet av/utbildning inom lantbruk och odling.
– kunskap i digitala medier och layout.
– erfarenhet av/ utbildning inom journalistik och skrivande.

Erfarenhet av kulturella utbyten är ett plus men du får inte tidigare ha varit anställd hos Framtidsjorden eller har deltagit i en praktik finansierad genom UHR.

Vi stävar efter en blandad praktikantgrupp med många olika erfarenheter representerade.

Tidsplan
Introduktionen planeras att starta i slutet på januari 2019 med två veckors förberedelseutbildning på Framtidsjordens kontor i Stockholm.

Praktiken kommer genomföras hos någon av våra samarbetsorganisationer i Indien eller Latinamerika mellan februari och juni. Efter praktiken genomför deltagarna ett utåtriktat efterarbete.

Vad kommer du göra?
Hela praktiken är uppbyggd på att lära genom erfarenhetsutbyte med andra, både innan, under och efter praktiken. Vad som sker under praktiken skiljer sig mellan land, organisation och period. Främst kommer du att lära dig om organisationen och dess situation genom att delta i det vardagliga arbetet. En plan kommer att utvecklas mellan organisationen och de antagna praktikanterna utifrån intressen och kompetens. Du blir under din praktik en viktig länk mellan Sverige och organisationen. Efter praktiken blir du en informatör för Framtidsjorden och ska sprida din erfarenheter. Detta arbete sker självständigt med stöd ifrån Framtidsjordens handläggare.

Se filmen om praktik hos organisationen Kudumbam i Indien nedan:

 

Finansiering
Framtidsjorden står för resa, vaccin, visum, försäkring, kost och logi under praktiken.
Mat och uppehälle under perioden i Stockholm
finansierar praktikanten själv. Praktiken finansieras av Sida genom Universitets- och Högskolerådet samt Forum Syd.

Ansökan
Skicka in ett personligt brev som motiverar ditt intresse för praktiken och ett kortfattad CV till praktik@framtidsjorden.se senast den 18:e oktober 2018.

Vill du veta mer?
Vi har sammanställt svar på de vanligaste frågorna under Vanliga frågor.

Framtidsjordens praktikanter bloggar under deras tid ute. Du kan läsa mer om deras upplevelser på bloggen www.forandra.framtidsjorden.se och följ Framtidsjorden på instagram.

Har du specifika frågor kontakta: tobias.linghag@framtidsjorden.se eller info@framtidsjorden.se

bild till annons 2