Matsuveränitatsveckan 2016

facebooklogga-1

Matsuveränitetsveckan är en vecka för att diskutera hållbara alternativ för framtidens matproduktion. Det kommer vara en vecka med en hel drös olika typer av event och aktiviteter över hela landet med gäster från olika delar av världen. Från och med nu fram tills det är dags för Matsuveränitetsveckan så kommer vi att dela med oss av mer information kring våra gäster och alla aktiviteter som kommer att pågå under veckan!

Matsuveränitetsveckan gästas av Pat Mooney. Pat Mooney (Kanada) har mer än 40-års erfarenhet av arbete inom det internationella civilsamhället, med ett särskilt fokus på mat, jordbruk och handel. Mooney är grundare till ETC Group (www.etcgroup.org) och betraktas som opinionsbildare och internationellt sakkunnig i frågor kring utsäde, hållbar utveckling och växtgenetik. Han har tilldelats stora internationella priser såsom Right Livelihood Award, Pearson Peace Prize och Giraffe Award. Läs mer om Pat Mooney här.

Ladda ner fullständigt schema

Ladda ner inbjudan Press och beskrivning av samtliga gäster

Ladda ner matsuveränitetsveckans pressmeddelande

Några av veckans höjdpunkter är listade här under men följ och gilla oss och alla inblandade organisationer för att inte missa något:

* CEMUS, Uppsala: Globala livsmedelsproduktionssystemet och matsuveränitet. 14 november, 17:15 – 19:00

* Medelhavsmuseet, Stockholm: Seminarium med fokus på Agenda 2030 Mål 2. 16 november 11:00 – 13:00

* MR-dagarna, Malmö: The global food system – solution or villain? 17 november 13:00 – 14:30

* LUCSUS, Lund: Matsuveränitet och den globala livsmedelsproduktionen. 17 november.

* Göteborg: Den svenska delegationen vid matsuveränitetskonferensen Nyéléni II berättar om sina erfarenheter och lärdomar från mötet med matsuveränitetsrörelser från hela Europa. 19 november

* Världskulturmuseerna, Göteborg: Rätten till mat – vikten av frö och mark. 20 november 14:00-15:00