Lugna steg och mate i Montevideo

Ja, så var vi då framme i Montevideo. Dagarna har ungefär 25 grader minst i solen och det lär bara bli varmare. Kvällarna är lite svalare så en tröja och scarf är att föredra. Kustremsan vid havet erbjuder löpare goda möjligheter till varierande takt av att träna. Här finns även utomhusgym.

Staden är full av väggmålningar och klotter. Husfasaderna skiftar i färger och har ofta takterasser. Redan nu under våren (oktober i Sverige, men som maj här i Uruguay) vibrerar luften av tända kolgrillar. En och annan legal majja rullad cigarett dustar också förbi våra näsor. Folket går i lugnt tempo, ler vänligt, kallar oss amor och sippar på sina mate. Det är en kopp fylld med gröna örtblad som hackats till en tjock röra av te som silas genom ett metallsugrör med skedliknande filter i änden. Vatten fylls på med en stor termos. Tankarna går till Alice i Underlandets larv och katt – lika filosoferande och tankfulla.

Vi har också lyckats hitta ett par ekologiska butiker och restauranger som serverar vegetariska alternativ.

Organisationen vi är på arbetar med radio under vingarna av REDES som samarbetar med internationella jordens vänner. Vi kommer att lära oss mycket om produktion och redigering i final cut samt audacity. Kanske får vi också möjlighet att befinna oss på COP20 i Lima.

2 Comments

  • Jenny Svara

    Så härligt det ser ut. Vackert, varmt, skönt och annorlunda. Kram

  • Jonna och Anna Svara

    Åh vad fint ni verkar ha det! Vi längtar, KRAMAR från Trichy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *